Inentingen

Inentingen voor Suriname

In Suriname komen muggen voor die ziekten kunnen overbrengen, denk aan dengue, chikungunya en/of zika. In sommige gebieden komt malaria voor. U dient zich goed te beschermen tegen muggenbeten. Ook het gebruik van tabletten om malaria te voorkomen is soms nodig. Het middel dat wordt geadviseerd is persoonsgebonden. Laat u adviseren door een (huis)arts of GGD.

gele koortsGele koorts vaccinatie is niet meer verplicht voor alle reizigers naar Suriname. Wel wordt er gewaarschuwd voor gele koorts in Zuid-Amerika. De gele koorts vaccinatie is alleen verplicht als u komt uit een land* met hoog risico voor gele koorts of als u daar langer dan 12 uur transit bent geweest.

Aan ouders die zich in Suriname komen vestigen, wordt aanbevolen om hun kinderen te vaccineren tegen Difterie, Kinkhoest, Tetanus, Polio (DKTP) & Mazelen, Bof, Rubella (MMR). De vaccinatieboekjes van de kinderen moeten meegenomen worden. Dit omdat niet gevaccineerde kinderen tegen bovengenoemde ziekten, niet ingeschreven kunnen worden op school in Suriname.

 

* b.v. Brazilië, andere Zuidamerikaanse landen, het Caraibisch gebied, Afrika en Azië.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *