Stage lopen in Suriname

De laatste decennia is Suriname populairder geworden onder zowel Nederlandse en Belgische studenten als stageland. De taal is geen probleem omdat er gewoon Nederlands gesproken wordt en dan hebben we nog het prachtige weer, mooie natuur en het lekkere eten. Wat wilt een mens nog meer! Om je goed voorbereid op reis te laten gaan, heb ik hier wat links geplaatst, om je zoektocht naar een goede stageplek, huisvesting, bemiddelaar of vrijwilligerswerk makkelijker te maken.

Er zijn namelijk nog wat zaken waar je rekening mee moet houden, zoals een MKV (machtiging tot kort verblijf). Dit is een verblijfsvergunning die studenten moeten aanvragen bij een verblijf langer dan 3 maanden (90 dagen) in Suriname. Want let op: als je Suriname binnenkomt op een toeristenvisum, is het niet mogelijk een MKV in het land aan te vragen!

En ook het zoeken van huisvesting kun je beter uitbesteden. Zij weten vaak waar veilig is om te verblijven. Door je wensen en eisen aan te geven kan men een goede match voor je vinden. Deze links zijn van betrouwbare bureaus die goed aangeschreven staan.

Vraag gerust naar informatie aan de organisatie. Ze staan tot je beschikking om je een mooie ervaring te kunnen geven in het switie sranang!

Veel succes!

 

Stage Hulp Suriname streeft ernaar om elke student de stage aan te bieden die aansluit bij de gestelde eisen en voorwaarden van de opleiding. Op basis van deze gegevens die zij van de student krijgen, gaan zij binnen het eigen netwerk op zoek naar een geschikte stageplek Wil je als vrijwilliger aan de slag? Vrijwilligerswerk is een hele belevenis. Voor veel mensen iets dat je maar één keer in je leven doet. Een mooie ervaring.

 

Student Inn Suriname wil elke stagiair die naar Suriname komt een prachtig verblijf bezorgen. Ze houden zich hoofdzakelijk bezig met het aanbieden van stagehuisvesting waarbij luxe en veiligheid vooropgesteld worden. Ook zoeken ze naar stageplaatsen voor studenten en zorgen ze ervoor dat de stage vlot verloopt door stagebemiddeling.

 

Suristage gevestigd in zowel Nederland als Suriname. Hier kun je alles lezen over een zorgeloze start van je buitenlandverblijf